Kategorier
Om oss Personal

Jojje – vår grekiska optimist

Jag kallas för Jojje och har ett Grekiskt påbrå.

Sedan jag var liten har jag gillat hantverk med massa skruvande, måla/teckna ta isär och sätta ihop apparater.

Äventyr med extrema sporter och träning är en del av vardagen, gärna långa vandringar i berg och dalar där man möter naturen i sitt hela.

Jag njuter också av matlagning med vänner och familj, där man spenderar timslånga middagar tillsammans.

I livet är jag en envis optimist, som tror på att allt går att ordna och fixa. Min största motivation i livet är min bedårande 6-åriga dotter!

Kategorier
Om oss Personal

Vår egen Norrman – Edvard

Edvard heter jag, jag är 54 år, född och uppvuxen i Norge. Bor nu i Stockholm.

Jag har jobbat i byggbranschen i snart 35 år. 10 år på en fönsterfabrik i Norge, där jag jobbade som servicetekniker. 


På fritiden tycker jag om att vara i vår trädgård, vara ute i naturen och gå på konserter.

Kategorier
Personal

Micke – den som startade resan

Jag heter är Micke Närvä och driver Fantastiska Fönster som jag grundade för ett antal år sedan.

Jag har arbetat som montör i ca 20 år och gjort det mesta man kan åstadkomma med fönster, inom lagens råmärken. Efter min senaste anställning som servicetekniker hos Svenska Fönster beslutade jag mig för att starta eget, det blev Fantastiska Fönster med inriktning på fönster- och dörrservice.

Idag är vi totalt 6 fantastiska personer som jobbar på firman, bla min dotter Isabelle.

På fritiden vistas jag gärna i naturen, fiskar gärna men slänger mest tillbaka dem. Bor i Segersäng söder om Stockholm med sambo, bonusdotter och 4 katter.

Kategorier
Okategoriserade Utförda arbeten

Ett fönster i fårakläder

Ibland ser vissa saker lättare ut än vad det egentligen är.

På det här jobbet så hade vi en skada på fönsterbågens gångjärnssidan. Det behöver limmas, spacklas och målas.

Eftersom att skadan var på en så pass känslig del av fönstret så var vi även tvungen att förstärka upp i bakkant med ett plattjärn. I sånna här fall så har man också olika torktider som man måste ta hänsyn till.

Resultatet blev mycket bra!

Kategorier
Okategoriserade

Issa – tjejen i gänget

Jag heter Isabelle, är 25 år och bor i Midsommarkransen med min sambo. Jag flyttade hit från Örnsköldsvik för att börja jobba på Fantastiska Fönster för snart 3 år sedan.

Under min gymnasietid så gick jag Bygg och Anläggning med inriktning Måleri. Många grundläggande kunskaper från utbildningen har jag haft stor användning för och kunnat ta med mig till detta jobb, det har även gett mig en god känsla för service. 

Mina främsta egenskaper är noggrannhet och envishet. Att jobba som servicetekniker är mycket givande eftersom att det är väldigt brett och vi har många olika arbetsuppgifter. Jag får lära mig nya saker varje dag och det gör mig väldigt motiverad till att fortsätta. Jag tycker också att det är roligt att man får chansen att träffa olika människor och se många nya platser.

Jag är en väldigt glad och positiv människa och gillar att sprida min glädje till andra! När jag inte jobbar så gillar jag att vara ute i naturen.

Kategorier
Okategoriserade

Vi fixar buller!

Ibland, speciellt i Stockholm och större städer kanske, ligger det fastigheter väldigt nära vägar och spår. I dessa hus sitter det ofta fönster som ska stoppa buller. Bullerfönster väger mer än vanliga fönster, detta för att de har egenskaper som ska minimera buller utan att för det förstöra utsikten.

Under förra veckan var vi i Årsta för att byta sådana fönster åt JM, här vill man reducera ljudet från tvärbanan. Det tunga fönstren gjorde att hela gänget fick hjälpas åt, alla händer på plats borgar för bra jobb och inte minst en trevlig dag!

Kategorier
Okategoriserade

Säg hej till Linus!

Jag heter är Linus och är 31 snart 32år gammal, född och uppvuxen i Upplands Väsby och bor här med min sambo Madelene och vår hund Boris. Jag har jobbat med olika typer av fönstermontage i ca 10 år.

Jag har monterat fönster i både privatbostäder och industrilokaler.

Det är inte så svårt att montera ett fönster, men utmaningen ligger i att komma på lösningar när man stöter på problem. Det roliga med mitt jobb är att man får träffa mkt olikt folk, lösa problem och jobba på olika roliga samt mindre roliga platser.  

Fantastiskt bra kollegor som alltid hjälper till med ett leende på läpparna gör att jag trivs som fisken i vattnet.

Kategorier
Okategoriserade

Skärgårdsutflykt

Då vi för det mesta arbetar i Stockholm och dess förorter blir det lite extra när vi får ge oss ut på utflykt.

Dagens utflykt var till en liten ö utanför Ljusterö för att åt en privatperson justera fönster och dörrar av märket ERA. Vi arbetar med alla tillverkare av fönster, men ERA fönster säljer vi även och kan borga för deras goda kvalitet.

I regn och lite blåst utförde Micke, Issa och Jojje service på fönster och dörrar här på bästa sätt!

Kategorier
Okategoriserade

Nu tar vi nya tag!

Mycket har hänt med Fantastiska Fönster och vi är nu totalt 5 personer som arbetar i företaget med fönster och dörrar. Eftersom vi anar att ni är nyfikna på våra medarbetare så kommer vi framgent presentera dem här. Det får de göra med sina egna texter, då blir det nog allra bäst.

Vi arbetar vidare, men tvättar händerna lite mer och lite bättre…precis som vi arbetar med fönster helt enkelt!

 

Kategorier
Okategoriserade

Så blev det vinter i år igen

Även om det ställer till det för oss när vi arbetar, så måste jag säga att det blir väldigt vackert och fridfullt när snön väl kommer. Bara sitta inne och titta ut genom fönstret är lite mysigt.

Vi har under natten fått närmare 20 cm snö i Stockholm och förmodligen är det ”snökaos” i stan, så jag väljer att hålla mig därifrån.

Hur har ni det hos Er? Vad tycker ni om snön?